Kurşun Kaplama - Alüminyum Kaplama - Bakır Kaplama

Kurşun Kaplama, malzeme, doğal ne-denler (yağmur, rüzgar, kuş dışkı, vb.) caminin üst kapağının oluşturulması.) eski püskü. İç yüzeyden çatlaklar ve ayırma gibi hasarlarla kubbelerde gerekli takviye çalışmaları yapıldıktan sonra, horasan sıva tabakası ve çamur sıva tabakası üzerine uygulandı ve kurşun kapak yeniden inşa edildi. Tüm kurşun kapak 2001 yılında açıldı ve alt katmanda çamur sıva ve horasan sıva malzeme özelliklerini kaybetti bulunmuştur.

Kurşun Kaplama

Alüminyum Kaplama, İç yüzeyden çatlaklar ve ayırma gibi hasarlarla kubbelerde gerekli takviye çalışmaları yapıldıktan sonra, orijinal yüzeyde hazırlanan Horasan sıva ve çamur sıvası sıva tabakası uygulandı ve kurşun kapak yeniden inşa edildi. 17 Nisan 1993'te ölen Özal'ın anıtsal mezarı, büyük ölçekli bakım ve onarım işlerinde ilk kez açıldı. 19 Nisan'da Büyükşehir Belediyesi bilim işleri Bölümü'ne bağlı İnşaat Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Turgut Özal anıt mezarının bakım ve onarımı kapsamında yapılan çalışmalar arasında, anıt mezarın anıtlarının onarımı ve bakımı, Elektrik ve aydınlatma sistemlerinin değiştirilmesi ve bakımı, türbenin temizlenmesi ve onarımı yapılmıştır. Buna ek olarak, tören alanının kaplamaları da elden geçirildi.

Alüminyum Kaplama

Bakır Kaplama, Caminin ana kubbesi ve minaresinin kurşun kaplaması Karınca yapımı ile inşa edilmiştir. İstanbul'un Bayezid ilçesinde Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan ünlü bir cami.Osmanlı klasik mimarisinin ilk eserleri arasında bir yapıdır. İlçede dağınık bir şekilde inşa edilen kompleksin ana unsuru durumun bir parçasıdır. Mimarın kim olduğu kesin değildir; mimar Hayrettin, mimar Kemaleddin veya Yakupşah Bin Sultan Şah tarafından inşa edildiği görüşleri vardır. Kurşun kaplama yüksekliği en az 2 metre olmalıdır. Bu yüksekliğin üstünde, Kurum tarafından talep edilen alçı sıva, MDF veya yapı malzemesi ile kaplama yapıyoruz.

Bakır Kaplama

Cami Restorasyon, Kurşun plaka kalınlığı kullanılacak röntgen Cihazının radyasyon dozuna göre belirlenir. 1mm, 1.5 mm, 2mm ve 4mm kalınlığında kurşun levha kaplama yapılır. Kurşun plakaların kurşun yoğunluğu %99.95 - %99.99'dur. Kurşun kaplama çalışmalarının yanı sıra havalandırma sistemi, kurşun kapı ve kurşun perde takıyoruz. Ürettiğimiz ve kurduğumuz tüm radyoloji ürünleri, Türk Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) standartlarına uygundur. Bugün ,eski ve yeni camilerin, minarelerin, mausoleumların,karavanların, çeşmelerin ,kubbelerin ve minarelerin kurşun (alüminyum,saç ,bakır, kaplı) kurşun kaplamalarında kendimizi kanıtladık. Kurşun, bakır, alüminyum veya kaplama uygulamalarınız için bir çözüm arıyorsanız, doğru adrestesiniz. Genellikle, kurşun levhalar şeklinde kaplama. Kurşun plaka, yumuşaklıkları sayesinde oval bir yapıya sahip kubbeleri kaplamak için en uygun üründür. Kırma ve çatlama olmadan elle kolayca şekillendirilebilir.

Kaynak: https://www.camirestorasyon.com/

Yorumlar

  1. Blog sitenizi çok hoş buldum yeni keşfettim ayrıca attığınız her adımda başarılı olmanız ümidiyle..

    Bende sizi kişisel blogger siteme beklerim ZanaLab
    https://www.zanalab.com ya da www.zanalab.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Zeytinburnu, Fatih, Güngören ve Beşiktaş Tabela Hizmetleri

Bez Çanta Ürünleri