Gap Kimya Hizmetleri

Galvano Kimyasalları, yağ işleminden sonra metal yüzeyin koruyucu bir fosfat kaplama işlemidir. Çinko fosfat kaplama önce yağ parçaları almak için çok dikkatli olmalıdır. Aktivasyon banyosu sayesinde daha homojen bir çinko fosfat tabakası elde edilir. Boya altındaki çinko fosfat banyolarında sıcaklık 50 65ºC'DİR. Çinko fosfat banyolarının kurulması konsantrasyonu yaklaşık %5'dir. Kaplama için 5 8 dakika yeterlidir. Triton çinko fosfat kimyasalları sprey çinko fosfat hatlarında kullanılır. Bu uygulamada, sıcaklık daha düşük olabilir. Çinko fosfat banyolarında serbest asit ve hızlandırıcı noktalarının belirlenmesi sıklıkla yapılmalıdır.

Yağ Alma Kimyasalı, Çinko fosfat banyoları zamanla çamur oluşturacaktır. Bu çamur zaman zaman boşaltılmalıdır. Ayrıca kurutma sıcaklığı 120 ºC'Yİ geçmemelidir. Son yıllarda üretilen nanoteknoloji kaplama kimyasalları, en az çinko fosfat banyoları ile kaplamaya karşı yüksek direnç oluşturur. Dahası, bu nanoteknoloji ürünlerinin kontrol edilmesi daha kolaydır, örneğin çinko fosfat banyoları çökelmez. Nanoteknoloji kaplama kimyasalları soğuk çalışma ile çinko fosfat banyolarına karşı büyük üstünlük sağlar. Bir metal yüzeyi başka bir metalle kaplamak için yüzey önce temiz olmalıdır. Yüzeyin temizlenmesi çok önemlidir, çünkü kirli yüzeydeki kaplama her yerde eşit olmayabilir ve yüzeye tam olarak yapışmayabilir.

Fosfat Kimyasalları, Mükemmel temizlikte bir yüzey elde etmek mümkün değildir. Mükemmel (mükemmel) tam temizlik hakkında konuştuğumuzda, hem kimyasal hem de fiziksel saflıktan bahsettiğimiz anlaşılmalıdır. Eğer boya tamamen temiz ise, her şeyi kapsayacak şekilde mümkün değildir. Bir maddenin yüzey enerjisi, sıcaklığını değiştirmek için gereken enerjidir. Bu enerjinin atomları veya molekülleri olan bir kısmı komşularıyla bağlantı kurmak için kullanabilir, ancak içerideki işaretler aynı sayıda komşu atom veya moleküle sahip olmadıkları için bir miktar enerji artar. Bu nedenle, nesnenin dış yüzeyinde belirli bir miktarda serbest enerji oluşur. Su gibi sıvılarda moleküller daha aktiftir ve yüzey enerjisini gözlemlemek daha kolaydır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Zeytinburnu, Fatih, Güngören ve Beşiktaş Tabela Hizmetleri

Bez Çanta Ürünleri