Toz Boya ve Emaye Sistemleri - Strong 3000

Toz Boya Sistemleri, Düşük maliyet ve kullanım avantajları gibi en çok izlenen toz boya fırınları nedeniyle tercih edilmektedir. Toz boyalar, yaş boyalarının aksine "kuru" katı %100 film oluşturan malzemelerdir. Fırın panelleri, 160 mm kalınlığında 53 kg/m3 yoğunluğa sahip taş yünden izole edilmiştir. Yanma odası alanı toplam 160mm taş yünü ile izole edilir.

Emaye Makinaları, Sirkülasyon fanı 250ºc'de kullanıma uygundur. Fırının iç kısmında, havayı homojen ve ayarlanabilir tip hava üfleme ağızlarından dağıtan kanallar vardır. İşletim sisteminin prensibine göre kapalı devre hava sirkülasyonu, kısa bir süre içinde istenen sıcaklığa gelir. Sıcaklık kontrolü dijital termostat ile sağlanır ve yakıt tasarrufu maksimum seviyeye tutulur. Termoblok fırının arkasına monte edilir ve fırının sıcaklığını 250ºc'ye yükseltebilir. Siyah levha ve boru demetleri, yanma hücresi yüksek sıcaklığa dayanıklı paslanmaz çeliğin diğer kısımlarından oluşan ünitenin gövdesi 160mm taş yünü ile izole edilmiştir.

Emaye Sistemleri, Ünite elektrik tesisatı ve elektrik kontrol paneline sahiptir. Uygulanan toz boya termoplastik karakteri, fırının çıkışında soğuduğunda sert bir film oluşturur. Termoset karakteri kimyasal olarak sertleştirilirse, içerdiği bağlayıcılar sert bir film oluşturmak için yüksek sıcaklıkta birbirleriyle reaksiyona girer. Elektrostatik sprey uygulamalarında, boyanın püskürtüldüğü noktanın etrafındaki hava, 50 125 kV elektrik voltajı uygulanarak iyonize edilir.

Emaye Kaplama, Havanın iyonlaşması sonucu salınan elektronlar, bu bölgeden geçen boya parçacıklarının yüzeylerine tutunur ve eksi yük ile yüklenir. Öte yandan, boyanacak malzeme topraklanır ve ARTI (+) uç konumuna yerleştirilir. Yüzeyin boya parçacıklarına elektrik çekilmesi, hem serpinti hem de sıçrama etkisi nedeniyle sprey kayıplarını büyük ölçüde azaltır. nesneler arka yüzleri de dahil olmak üzere kayıpsız boyanabilir.

Boiler Emaye, Boyanın elektriksel iletkenliği, yüzeydeki yükü toprağa aktarmak için yüzeye ulaşan boya parçacıkları için yeterli olmalıdır. Solvent boyalarının elektrostatik uygulamalarında, ürüne yüksek iletkenlik çözücüleri veya katkı maddeleri (aminler kuaterner amonyum tuzları gibi) eklenir veya alkoller gibi daha incedir.

Soba Emaye, Islak boya iletkenliği için uygun en geniş Aralık 0 05 20 m Ω arasındadır. Bununla birlikte, son yıllarda geliştirilen akrilik bazlı toz boyalar çok pürüzsüz bir yüzeye sahip iyi bir dış direnç gösterdiğinden, gelecekte bu tür boyalar özellikle otomotiv endüstrisinde daha fazla dikkat çekecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Zeytinburnu, Fatih, Güngören ve Beşiktaş Tabela Hizmetleri

Bez Çanta Ürünleri